Project

To redesign a small sloping rear garden in St Albans to suit the needs of a couple in their 70’s.

Client Brief

Garden requirements:

  • Useable, functional spaces for relaxing and spending time with family and friends
  • Easy access through the garden and to the alleyway at the rear
  • Path and feature lighting
  • Boundary fences to be lowered to allow in more light and to open up the space
  • Clients favourite statue ‘Helen’ and her arch to be retained but relocated in the garden
  • Low maintenance
  • New shed/ cabin
  • Easy to maintain plant borders that add colour and interest to the space
St Albans Sloping Garden
Sloping-garden-port1
Sloping-garden-port4
Sloping-garden-port3
Sloping Garden St Albans

3D Design Concepts

drawing Jacqueline Poll
drawing Jacqueline Poll
sloping rear garden Jacqueline Poll

Before

Sloping-garden-portB4-1
Sloping-garden-portB4-2